söndag 8 mars 2009

Vår eller inte. Grillat smakar bäst ändå!



Lördag kväll den 7 mars firades i Nyköping hos goda vänner. Längtan efter våren blev för svår. Grillen åkte fram trots att det var minus en grad och becksvart. Tappra var de, våra grillkockar.

Vännerna bjöd på trerätters middag. Förrätt med sallad, lufttorkad skinka och stekt halloumiost med honung. Varmrätten bestod av (utegrillad) oxfilé med balsamicosås, potatisgratäng och en fetaostsallad med körsbärstomater. Som efterrätt fick vi kladdkaka med grädde, kaffe och likör. Helt klart en femstjärnig smakupplevelse.

Det var inte bara maten som var femstjärnig, hela kvällen var mycket trevlig. Vi spelade spel och skrattade så att mungiporna höll på att fastna flera gånger om. Bland annat när en av oss (jag nämner inga namn) försökte härma Hans majestät Konungen, hålla ett tal. Vi skulle gissa vem det var. Den enda rekvisita som användes var en ölburk (som vi skulle fatta föreställde en kungaspira) Det gjorde vi naturligtvis inte.

Tack kära vänner för en riktigt trevlig lördagkväll!

3 kommentarer:

  1. Godmorgon Lisa!
    Låter som om du har det trevligt där du är. Alltid mysigt att bli bjuden på god mat. Det var länge sedan vi åt och mös ihop nu...Ska vi försöka att få till en träff? Antingen tillsammans till Py, men hon verkade ha ett rätt packat schema i vår, men det kanske går. Annars får väl vi försöka med en där Örebro träffen som inte heller har blivit av. Vi är ju inte så långt bort ifrån varandra så det vore väl själva sjutton om vi inte skulle kunna få till det!!!!!!!!!!!!!!!
    Kram Lotta:

    SvaraRadera
  2. Ja det är som vanligt mycket som händer men det borde gå att få till tycker jag.

    SvaraRadera
  3. Läste just Lottas kommentarer och slås av att det inte är så ofta vi träffas eller överhuvudtaget pratar längre. Jag visste inte att du ska flytta. Vart ska du flytta? Det känns lite sorgligt i hjärtat.

    SvaraRadera