onsdag 19 augusti 2009

Hissa och Dissa!

Om ni har lyssnat på Rix Morron Zoo med Titti, Roger och Gert, så har ni säkert liksom mig suttit och skrattat igenkännande av inslaget "Hissa och Dissa". Jag skulle också vilja "Hissa och Dissa" idag.

Jag är så glad att föddes på 1900-talet och att de tekniska uppfinningarna har förändrat våra liv. Hygien och renhet har blivit en självklarhet för oss. Utan att skämmas medger jag att jag är en väldigt bekväm person. Vi håller på att renovera vårt badrum. Vi rev ut allt redan i april och fortfarande är vi inte färdiga. Som tur är har vi toalett och dusch nere i källaren. Som jag tidigare nämnde så är jag en bekväm person vilket innebär att jag tycker att det är mycket jobbigt varje gång jag blir kissnödig eftersom jag måste springa ner för trapporna varje gång. På dagen är det okej men på natten tar det emot. I natt var jag tvungen att uppsöka toaletten. Trött och nästan blind stapplade jag iväg nerför trappan. Halvvägs fick min hjärna ett ticks och högra benet sprätte iväg så att jag missade ett trappsteg, klev liksom i luften. På något underligt vis lyckades jag parera i mina ben så att jag landade med bägge fötterna på stengolvet alldeles för många trappsteg ner. Hjälp, vad rädd jag blev. Nu till "Hissningen". Tack alla ni som varit med och sett till att tekniken och därmed också bekvämligheten gått framåt. Toa på samma våning som du sover är en rättighet att slåss för. Bara att famla sig fram i mörkret, sätta sig ner och sedan trycka på knappen. Sluuurp, så är skiten borta.

Nu till "Dissningen". Paragraf 7, i trafikförordningen kan kort sammanfattas "Se alltid till att visa hänsyn i trafiken så händer inga olyckor". Eftersom jag numera är tvungen att åka bil till jobbet (eftersom det där jävla skitföretaget SJ har bestämt sig för att ställa in mitt pendlingståg), så ser jag ofta idioter i trafiken. Idag blev jag så förbannad så jag höll på att sprack. Tro det eller ej men när jag var mitt i en omkörning, vilket skedde på en väg med dubbla körfält, kommer det en bil i mycket hög fart och kör om mig precis då jag ligger sida vid sida med den bil jag höll på att köra om. Vi var med andra ord tre bilar i bredd som slogs om utrymmet av två körfält. Det kändes som om jag vore en myra som försökte att inte bli påkörd när jag korsade motorvägen, (Vilken knäpp liknelse) men ni förstår vad jag menar. Jag tänkte, det här kommer att gå åt fanders. Tack och lov så gick det bra. Med dessa ord vill jag "Dissa" alla idioter som tror att de är odödliga och därmed också riskerar livet på andra medtrafikanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar