torsdag 23 juli 2009

Spontan semester!

Det är ofta det spontana påhitten som blir de mest lyckade. I tisdags bestämde vi oss för att hitta på något trevligt dagen efter, eftersom smhi för en gångs skull lovat vackert väder. Vi funderade och funderade och bestämde oss för att åka till Oxelösund och ta med oss matsäcken och tandborste, utifall att vi hittade nåt trevligt ställe att övernatta på.



När vi kom fram till Femöre som ligger strax utanför Oxelösund hade vi inget aning om var vi skulle så vi knatade på och hittade en jättefin plats på klipporna med utsikt över ett gnistrande blått hav. Dagen var underbar, solen sken och värmde gott. På eftermiddagen drog vi in till Oxelösund och tänkte att där blir det nog bra att övernatta, så kan vi gå ut och sätta oss vid vattnet och ha en picknick lite senare. Ack, så fel vi hade. En tråkigare stad får man leta efter. Trots att staden ligger precis vid havet fanns ingen stans att sitta och mysa och pickenicka. Antingen var det industriområdet som tog upp den finaste strandlinjen eller så var det hamnen som också såg ut som ett industriområde. Nej, fy sa vi och åkte därifrån.




Som tur är så ligger en av Sveriges mysigaste småstäder alldeles i närheten, nämligen Nyköping. Där tog vi in på Scandic och levde livet. Picknick i parken nedanför Nyköpingshus.
Efter det gick vi till hamnen och åt på en mycket trevlig restaurang. Som avslutning på dagen så satt vi utanför vårt hotell med en varsin dryck i vår hand och kunde inte begripa att det faktiskt var i Sverige vi var. Klockan ett på natten så var det fortfarande varmt och dessutom fanns det inte en mygg så långt ögat kan nå. Det är inte lätt att begripa när man är en flicka från Södra Norrland, myggornas paradis :)






söndag 19 juli 2009

Ockelbo tur och retur!




Nu har vi kommit tillbaka efter en helg i stugan. Vi har fiskat, solat och slagits med mygg. Jag fattar inte det här med mygg. Vad lever de av där ute i skogen? Visst, det finns ju älg, rådjur och räv och sånt men inte kan väl trettio biljarders biljaders mygg bli mätta på de få djur som finns där ute. Inte konstigt att de ser Jonssons brygga som ett smörgåsbord, uppdukat och klart. Hur som helst, dagtid och när solen skiner då får vi vara ifred. Vi har en toppen fredag och lördag. Sommar när den är som allra bäst. Tyvärr slog den svenska sommaren till idag, med regn och rusk så vi fick åka hem igen. Men inte ska vi deppa för det. Vi fick ju två dagar :)

onsdag 1 juli 2009

En riktig kalashelg!


Äntligen kom min bästa Tylle och hälsade på. Det är helt fantastikt. Vi har känt varandra så många år och stått varandra så nära under hela tiden så hon är liksom en del av mig. Nu har vi inte setts sedan i julas men i helgen kom hon och hälsade på. Gissa om vi har myst och haft trevligt. På lördagen var vi på shopping- och seightseeingresa till Norrköping. Supermysigt. På söndagen åkte vi till Djulö och solade. Badet hoppade vi över, har liksom blivit badkrukor på äldre dar.


Kvällarna tillbringade vi med ett glas vin i handen och massor av prat i munnen. Vilken toppenhelg vi haft. Nu känns det riktigt länge till nästa gång vi ses. Förhoppningsvis åker jag och pojkvännen och hälsar på nere i Malmö i början på september. Två månader kvar. Jag räknar ner dagarna.