tisdag 24 mars 2009

Ju finare - desto "mindre"


Stockholm, vilken fantastiskt vacker stad. Framför allt på sommaren. Nu är det ju inte riktig sommar än fick vi bittert erfara i söndags. Då kom vintern tillbaka med kraft. Vi hade dock tur då vi besökte vår vackra huvudstad i helgen. Lördagen var fantastisk. Solen sken och vattnet glittrade. Vi tog in på vårt "fina" hotell. Ja, åtminstone var lobbyn, restaurangen och receptionen exklusiv. Rummet....hmmmm, inte så värst kanske. Litet med utsikt rätt in i motsatt vägg, klädd med plåt. Bra, för då reflekterades kvällssolen via plåtfasaden och in i vårt rum där vi satt och drack en drink innan vi gick vidare.

Vi hade beställt bord på hotellets exklusiva restaurang. Vi skulle ju slå på stort för en gångs skull. Maten var "dyr", relativt god men delades ut i barnportioner. Efter vårt besök på Chinateatern gick vi på McDonald´s och blev mätta. Nu ska jag inte klaga för helgen var fantastisk. Vi lyxade, skrattade och drack gott. Värt varje krona.

tisdag 17 mars 2009

Vad som varit och vad som kommer.

Pojkvännen har fyllt år. Vi började fira honom på fredag eftermiddag. Sov några timmar och fortsatte att fira till tidig söndag morgon. Resten av dagen helgade vi som vilodagen. Trots ca trettio gäster var vår oro över att maten inte skulle räcka helt obefogad. Idag är det tisdag och vi äter fortfarande av samma matsedel. Är för tillfället mycket trött på en annars otroligt god kycklingsallad.

Efter en försiktig start på vårt förhållande har vi slutligen bestämt oss för att flytta ihop. Lägenheten är nu uppsagd till och med den sista april. Det blir spännande och omtumlande. Det var länge sedan jag delade bohag men någon annan än min son. Lite pirrigt är det. Hur kommer det att gå att dela vardag med en ny familj som har sina vanor och rutiner? Istället för ha att en hel lägenhet för mig själv på morgonen, blir vi nu fyra som ska dela på toalettbestyr och frukostbord. Mmm... Spännande. Jag tror det kommer att gå bra. De jag nu ska dela liv med är fantastiska människor och jag njuter varje minut jag tillbringar med dem. Jag ser fram mot mitt nya liv.

söndag 8 mars 2009

Vår eller inte. Grillat smakar bäst ändå!



Lördag kväll den 7 mars firades i Nyköping hos goda vänner. Längtan efter våren blev för svår. Grillen åkte fram trots att det var minus en grad och becksvart. Tappra var de, våra grillkockar.

Vännerna bjöd på trerätters middag. Förrätt med sallad, lufttorkad skinka och stekt halloumiost med honung. Varmrätten bestod av (utegrillad) oxfilé med balsamicosås, potatisgratäng och en fetaostsallad med körsbärstomater. Som efterrätt fick vi kladdkaka med grädde, kaffe och likör. Helt klart en femstjärnig smakupplevelse.

Det var inte bara maten som var femstjärnig, hela kvällen var mycket trevlig. Vi spelade spel och skrattade så att mungiporna höll på att fastna flera gånger om. Bland annat när en av oss (jag nämner inga namn) försökte härma Hans majestät Konungen, hålla ett tal. Vi skulle gissa vem det var. Den enda rekvisita som användes var en ölburk (som vi skulle fatta föreställde en kungaspira) Det gjorde vi naturligtvis inte.

Tack kära vänner för en riktigt trevlig lördagkväll!

onsdag 4 mars 2009

Viiiill inteeeeee!

Detta är inte sant, jag håller på att bli förkyld igen. Tredje gången nu på två månader. Hur kan det vara möjligt. Har varit mer sjuk denna vinter än jag någonsin varit tidigare. Det är solen som fattas, det är jag säker på. Funderar på om det inte finns mer baciller här nere än uppe i Gästrikland. Dumt, självklart inte. Har bara haft otur.

söndag 1 mars 2009

Varför använda dun när det växer hår i mängder?

Jag känner mig nöjd. Veckan har varit bra. På jobbet har det flutit på och när jag kommit hem har sonen varit hemma och väntat på mig. Helgen har också varit härlig, jag njutit varje sekund.

Vi har varit på stan, vi har tittat på film, vi har spelat kort och vi har druckit drinkar, vi har ätit gott och jag har klippt honom. Det tog ca en och en halv timme och lämnade efter sig en Icakasse full med lockigt brunt hår. Hans hårproduktion är abnorm. Han börjar på allvar fundera över att starta en ny affärsrörelse. Kuddar stoppade med Johanhår. Slogan kan tex bli; "Skona de handplockade gässen - Johankudden, det mjuka, etiska valet " Nog om kuddar. Vi har också varit och tittat på Isse när han försöker lära sig att spela bandy, (det börjar gå bättre nu men fortfarande uppstår en del små problem. Skridskorna liksom viker sig så att bladen står rätt ut och han åker istället på insidan av skon. Det i sin tur gör att knäskålarna slår ihop. Fötterna liksom vispar fram snarare än åker fram men skam den som ger sig, det går ändå framåt.)

Trist nog så närmar sig tisdag. Då åker sonen tillbaka till hembygden igen och jag får börja längta till nästa gång vi ses. Snart är det vår och jag har massor med njutbara minnen. Det är bara att plocka fram den känslan när längtan blir för stor, då kommer glädjen snabbt tillbaka.